Reis Tunesië, Hammamet   Toon kaart

Excursies vanuit Hammamet

 
 • Bij vertrek vanuit  Hammamet  
 • Ter plaatse  te organiseren
 • Ter plaatse te betalen 
donderdag 03 jan 2019
Mostly Clear
Productreferentie : 1043

Omgeving

De belangrijkste excursies en rondleidingen vanuit hotels in Hammamet  & Nabeul , die we in deze rubriek voorstellen, zijn volledig facultatief  en worden u enkel ter informatie voorgelegd, zodat u beter uw verblijf van een halve dag, een hele dag of van 2 dagen kunt organiseren, eventueel met de medewerking van de vertegenwoordiger van ons plaatselijk agentschap.

Kaart Tunesië

Hammamet

Hammamet
In het land van de citroenen, van de tuinen en van de levenskunst, nodigt Hammamet uit om te flaneren langs de witte steegjes, langs de stadsmuren waarop de golven inbeuken  en die dagelijks zicht bieden op de vissers die hun bootjes voorttrekken. Een stad rijk aan prachtige stranden en een immer blauwe zee.
Als belangrijke badplaats dankt Hammamet sinds lang haar succes aan de lange stranden van fijn zand die een zee van turquoise afboorden. Maar men kan er ook de speciale charme proeven van de poëtische medina, van de veelkleurige bootjes, van de goudkleurige omwalling en van de weelderige tuinen waarin de bougainvilles hun plaats opeisen tussen de hibiscusplanten, de vetplanten en de jasmijnstruiken

Het  Médina

 • De vestingmuren storten zich in de golven of in het zand van het strand, hun witte terrassen omringen patio’s waar men heerlijk kan wegdromen, de gezellige steegjes begeleiden je in een sprankelend wit labyrint … De Medina van Hammamet is zonder twijfel één van de mooiste van Tunesië.
 • Het Fort, of de Kasbah, bevindt zich in één van de hoeken van de medina. Het is een indrukwekkende burcht die herinneringen oproept aan de tijd dat Hammamet, zoals vele andere kuststeden, de taak had om de wacht op te trekken tegen vijandige indringers.
 • Het Café Sidi Bou Hadid is één van de meest beroemde van Tunesië. Als buur is er het mausoleum van een plaatselijke heilige, patroonheilige van de vissers, en op het terras dat uitkijkt op de zee, kan men schitterende zonsondergangen bewonderen.
 • De Winkels en de Souks verrassen door hun enorme keuzemogelijkheden: mergoums, koperwerk, allerhande snuisterijen maar ook juwelen en antieke beeldjes in traditionele kledij en caftans. Dat komt omdat Hammamet vele kunstenaars en verzamelaars van mooie kunstvoorwerpen huisvest
 • Het Museum voor de traditionele kledij toont prachtige kledingstukken en trouwkledij van de streek.
 • Het stadscentrum bestaat uit een esplanade, een commercieel centrum en een brede laan langs de kust die vele wandelaars aantrekt.
 • Het platteland rond Hammamet is bekend voor zijn tuinen met sinaasappel- en citroenbomen, omgeven door hagen van hoge cactussen.
 • Dar Sébastian:is een prachtige woning die Art Déco integreert in plaatselijke architectuur, met zuivere lijnen en wit-zwart-contrasten. Bouwheer, in 1927, was de Roemeense aristocraat George Sébatian. De woning werd herhaaldelijk nagebouwd en doet vandaag dienst als Internationaal Cultureel Centrum van Hammamet. In het park bevindt zich een openluchttheater
 • Het “Cimetière Marin”, vlak naast de Medina, is een heel poëtische plaats tegenover de zee, met eenvoudige witte graftombes.
 • De Archeologische Site van Pupput (dat is de oude naam van Hammamet) openbaart een uitgebreide stad met overblijfselen van een tempel, woningen en een uitgestrekte begraafplaats.

Yasmine Hammamet

 • Badplaats Yasmine Hammamet  bevindt zich op enkele kilometers van de stad. Langs een wijdse kuststrook en een lange esplanade vlak tegenover de zee, vindt men luxehotels, grootwarenhuizen, Beach clubs, recreatieparken en centra voor thalassotherapie. In het centrum van de kuststad bevindt zich “La Médina”, een park in de vorm van een traditionele stad, omgeven door een omwalling, met alles wat er thuishoort: restaurants, bars, cafés, nachtclubs enz… maar ook talrijke recreatieparken.

Het International  Festival  van Hammamet 

 • Dit evenement vindt jaarlijks plaats tijdens de zomerperiode, in juli en augustus. Het festival ontvangt grote namen uit de wereld van de muziek, het theater en de dans.Het beschikt over een speciale troef wat de grootte betreft, want alle activiteiten vinden plaats in openlucht op een plaats die enig is in zijn soort: het Cultureel Centrum van Hammamet. 

Nabeul

Nabeul  
Een stad met de charmes van het platteland, gelegen aan de zee, Hoofdstad van de Sinaasappel en van het Artisanaat: geglazuurd aardewerk, faiencetegels, vlechtwerk en rieten manden, borduurwerk met goudschilfers, gedistilleerde oliën van bloemen

 • La Jarre (Het Pot): een monumentale vaas, versierd in Nabeul-stijl, waarin een hoge conifeer (levensboom) groeit. Ze staat in het begin van een aangename laan die uitgeeft op het strand.
 • De Medina: in de oude wijken vindt men nog talrijke oude huizen met patio’s en met gesculpteerde stenen deurstijlen. Doorheen die wijken lopen de “Souk” waarvan de hoofdstraat (avenue Ferhat Hached) geborduurd is met winkeltjes.
 • De “Marché du Vendredi”: een drukke regionale markt met een enorm gevarieerd aanbod.
 • Het Market van Vrijdag:Tijdens de wekelijkse markt wordt deze stad steeds weer de hoofdstad van deze agrarische regio wiens overheerlijke opbrengst de veelkleurige kramen bedelven onder citrusvruchten,aardbeien of geurige bloemen die gebruikt worden voor distillatie
 • ​Het “Centrum Kunst en Ambacht ” is een verzameling van verschillende kunstambachten (smeedwerk, beschilderd glas,beeldhouwwerk …).
 • Verkopers van Aardewerk: rond de soek en op de baan naar Hammamet (vaatwerk, potten, snuisterijen).
 • Het Archeologisch Museum: een klein museum met verscheidene opmerkelijke stukken (o.a. mozaïeken uit de regio enz….) 
 • De Site van Néapolis: overblijfselen van antieke huizen en van een garumfabriek (Romeinse specerij op basis van vis)
 •  Dar Chaabane :  Zetten  de eeuwenoude  traditie van steenhouwenvoort en verwaardigen ze stenen ornamenten voor huizen.Dit alles  tot het grote genoegen van bezoekers die deze vakmensen gadeslaan  en vervolgens beladen met originele souvenirs hun weg vervolgen.

Kaap Bon

Korbous 

 • Aan de rotsachtige steile noordkust van Cap Bon vindt u het kuuroord van Korbous dat al sinds de oudheid bekendheid geniet.

El Haouaria 

 • Op de punt van Cap Bon vindt u een schitterend dorpje dat gehuld gaat in de kleuren blauw en wit. Het grenst aan indrukwekkende steengroeven uit de Oudheid '' Grotten  '' :De locale traditie van de valkenjacht staat elk jaar centraal tijdens het Festival van de Sperwer.

Kelibia  

 • Kélibia: grote levendige vissershaven, een stadje in blauw en wit en een heuvel met een indrukwekkende versterkte burcht uit de XIIe eeuw, de grootste in het Tunesië van de musulmaanse Middeleeuwen.

​Kerkouane 

 • In de buurt van het kleine kuststadje Kélibia, is er Kerkouane: deze archeologische site langs de kust toont de best bewaarde overblijfselen van de beschaving van Carthago met, ondermeer, de ruïnes van een stadje met zijn huizen, zijn tempel en zijn omwalling. 

Westen

Zaghouan

 • Het Mausoleum van Sidi Ali Azouz  met zijn fonteinen versierd met keramiek en de watertempel aan de voet van het  gebergte die lange tijd het waterkasteel van Tunis was na die van Carthago. Gigantische arken die voor de helft geruineerd zijn zijn de getuigen van deze woelige periode , die momenteel naar waarde geschat beginnen te worden door de implanting van kleine toeristische hoeves 

Djebel el Oust

 • Reeds gekend van bij de Romeinen die er een echte waterstad installeerden  Djebel Oust hangt vast aan de rand van de heuvel op 30 km ten zuiden van Tunis. Vandaag gekend voor zijn Thermisch Centrum.Uitgerust met de meest moderne installaties voor verschillende behandelingen met dit heilzame water.

Thuburbo Majus 

 • Thuburbo Majus met bezoek aan de Archeologische Site, waarin ondermeer: het huis van de dieren, het kapitool, de marktplaats, het gymnasium van de Petronii, de kleine zomerthermen, de grote winterthermen, de christelijke basiliek,  de tempel van Baal Amon, de tempel van Cerere (Tanit) en de privéwoningen. )

Oudhna

 • Een goed bewaarde Romeinse Stad met een amfitheater dat in de flank van een heuvel is uitgegraven,en een capitool met enorme ondergrondse ruimten.Vlakbij verheft het Romeinse aquaduct van Zaghouan zijn 20 meter hoge bogen.

Mohammedia

 • Deze plaats op de weg Zaghouan-Tunis  zou onbekend geblevenzijn ware het niet dat Bey Mohamed zich in het hoofd haalde om hier in 1758 een gigantisch paleis te bouwen dat door de inwoners het Versaille van Tunesië genoemd werd.  Praktisch helemaal ontmanteld , kan men tot op heden de belangrijkheid van dit domein apprecieren door de afmetingen van de muren en de bogen

Ecologische bezoeken

 • Bou Kornine te Hammam Lif  :
 • Djebel Ressas   

Noorden

Tunis 

 • Het is de moeite meer dan waard om de hoofdstad een lang bezoek te gunnen. Hier vindt u de Medina, de vele monumenten(de grote moskee, het mausoleum Tourbet el Bey....), haar paleizen, de Souks met hun duizenden verleidingen .
 • Het Bardomuseum is het oudste en het belangrijkste van Tunesië. Een eeuw geleden werd het ingericht binnen de muren van het paleis van een Bey, dat voor het grootste deel dateert uit de XIXe eeuw en nog steeds de luister meedraagt van een prinselijke residentie. Het museum werd  herhaaldelijk heringericht om zich aan te passen aan de steeds groter worden collecties en de groeiende toevloed van bezoekers.
  - Het Bardomuseum heeft zich een reputatie aangemeten met een collectie aan mozaïeken die als één van rijkste, meest gevarieerde en meest geraffineerde ter wereld wordt aangezien. De mooiste illustraties hiervan zijn het tafereel van Vergilius omringd door muzen, of het vloertafereel met Dionysos die wijn schenkt voor Ikarios, of de viering van de triomf van Neptunus … om slechts enkele meesterwerken te noemen. Maar er is veel meer dat de rijkdom van het museum uitmaakt.

Carthago

 • Het Museum en de heuvel van Byrsa:Een archeologische site waar men enerzijds de Punische woningen en anderzijds de heropbouwwerken door de Romeinen en een museum van grote waarde 
 • ​ Het Acropolium : naast het museum van Byrsa . De oude Franse kathedraal van byzantijns-moorse stijl is tegenwoordig een culturele ruimte.
 •  Het Heiligdom van Baal en Tanit  'Topet genoemd' . Het meest belangrijke heiligdom van het oude Carthago waar men talloze steles teruggevonden heeft
 • De Thermen van Antonin  Een imposante site door zijn dimensies , ook al zijn er slechts enkele kelders en zuilen  bewaard gebleven van dit gigantische bouwwerk 
 • Het Park van de Romeinse villa’s een site die grondvesten  van diverse villa’s, waarvan een volledig heropgebouwd 
 • De Andere Archeologische Sites Het theater  het amfitheater en de vestigingen van de basiliek

Sidi Bou Saïd:

 • De souks dit is de hoofdstraat volledig bezaaid met ambachtelijke souvenirwinkeltjes vanwaaruit een heel net vertrekt aan kleine charmante straatjes
 • De plezierhaven : helemaal beneden aan het dorpje dit is het doel van een mooie charmante wandeling aan de voet van de klif
 • Het paleis Ennejma Ezzhra van Baron d’Erlanger: Dit buitengewoon paleis in Arabisch-Moorse stijl werd gebouwd in de jaren ’20 door Baron Rodolphe d’Erlanger. De tuinen en de binneninrichting getuigen van grote weelde. Na de dood van de Baron in 1933, erft Tunesië het paleis. Het werd bewaard in zijn oorspronkelijke staat maar het werd omgevormd tot Centrum voor Arabische en Mediterrane Muziek.
 • Dar Annabi: een mooi typisch huis van Sidi Bou Saïd, open voor het publiek. Men vindt er een tentoonstelling van typische kledij en oude manuscripten en er is een winkel met artisanaal werk.
 • De Kunstgalerijen: Verblijfplaats van verscheidene artisten, Sidi Bou Said beschikt over verscheidene gerenomeerde kunstgalerijen
 • De 2 Fabelachtige Cafés die in het dorp door iedereen gekend zijn: het Café des Nattes en het Café Sidi Chabaane (café van de geneugten). Men kan er genieten van een heerlijke muntthee met pijnappelzaad.

Utique

 

 • Utica :Is echter heel lang geleden gesticht door de feniciërs en was na de Romeinse verovering de eerste hoofstad van de provincie.Het  was in de Oudheid een van de bekendste Steden van Afrika.Naast enkel sporen van de oude Punische stad  (behorend tot de Carthaagse beschaving)  zijn ook de resten van de Romeinse straten en huizen met hun zuiten en vloeren van marmer en mozaïek  bewaard gebleven.In het kleine museum worden belangwekkende voorwerpen tentoongesteld, zoals Punische sieraden,Griekse vazen en marmeren Romeinse beelden.

Ghar el Melh:

 

 • Ghar el Melh  :Een klein en kalm stadje aan de rand van een lagune.Het stadje (dat ook bekend staat als Porto Farina)was vroeger de grootste marinebasis van het Ottomaanse Tunesië.Ghar el Melh kent drie Ottomaanse forten die nog in een uistekende staat verkeren en een oud arsenaal waarwan de arcades naar de haven zijn gericht. De oude marinehaven,slachtoffer van verzanding van de baai en verlaten sinds het begin van de XIXe eeuw,is tegenwoording een fraaie kleine vissershaven.

Raf-Raf:

 • De omgeving van Bizerte is een betoverend landschap met haar akkers en plantages,die met zorg ‘’op een Andalusische wijze’’zijn ingericht:deze velden zijn vroeger daadwerkelijk in de cultuur gebracht door vluchtelingen uit Spanje .In deze omgeving vindt u het dorp Raf Raf verzonken in de kom van een heuvel.Het staat bekend om haar woderschone strand,de overheerlijke muskaatdruiven en de traditionele klederdracht met het schitterende borduurwerk

Bizerte :

 • Bizerte heeft de charme van een traditioneel stadje met haar oude haven, een Medina en een aantal forten.U kunt in Bizerte onder meer een bezoek brengen aan de Kasbah (oude burcht), het Oceanografische Museum, gevestigd in een klei fort, het Spaanse Fort en niet te vergeten aan de moderne wijken die uitkomen op de jachthaven en op de grote haven. 

Park van Ichkeul :

 • Het Park van  Ichkeul: Natuurliefhebbers en wildfanaten kunnen de vogels op het grote zoute meer van Bizerte observeren.Zij kunnen helemal hun hart ophalen in het Park van Ichkeul,een van de rijkst gevarieerde nationale parken van Tunesië.Op de uitgestrekte watervlakte verzamelen zich in de herfst tienduizenden trekvogels terwijl op de moerasgronden buffels grazen.Het park bevat verder een beboste berg met een bijzonder gevarieerde flora en fauna​ 

Noordwesten

Tabarka
Het overvloedige natuurschoon en de bergachtige en groene landschappen maken de Tunesische plaats Tabarka tot een bijzondere bestemming.Het is een jong en schilderachtig vakantieoord dat zich onder meer uitstekend leent voor liefhebbers van duiksport, muziek en ongerepte natuur.Tabarka, is naast een modern vakantieoord vooral een paradijs op aarde voor liefhebbers van de zee, watersport en duiken, voor golfers, en jagers, en voor wandelaars en ruiters die naar hartelust op groene paden de bossen doorkruisen. ​

 • Het Genuaans Fort: De Germaanse burcht gelegen op een klein eilandje tegenover de stad werd gebouwd in de 16 de eeuw door de inwoners van Genua die het eiland bezetten en er later de koralen exploiteerden
 • De naalden: Een imposante rotsformatie door erosie uitgesneden door de zee. 's nachts prachtig verlicht.  
 • De Basiliek en het Museum: een van oudsher Romeins reservoir die een tijdje tot kerk werd omgebouwd, huisvest vandaag een klein archeologisch museum. 's Zomers vinden er hier verscheidene muziekfestivals plaats.
 •  Het Andalusisch Café:, is het meest gekende Moors café van de stad,bezet met prachtige tegels en met een terras overschaduwd door Ficusplanten.
 • Het Kurkmuseum: Op de weg naar Aïn Draham vinden we het museum dat alle aspecten van de lokale karaktervolle industrie huisvest, in een regio waar kurk in overvloed groeit.
 • Voor muziekfestivals is Tabarka de ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle muzieksoorten ter wereld. Na het Tabarka Jazz Festival, waar alle grote namen uit de wereld van de jazz samenkomen, zijn er het Festival van de Wereldmuziek, het Festival van de Raï en het Latinofestival, die het stadje doen vibreren bij het begin van iedere zomer.

Ain Draham & Hammam Bourguiba:

 • Aïn Draham is een wonderlijk dorp met rode daken en markeert het beginpunt van een uitgestrekt woud. In het midden van dit woud vindt u de dorpen Hammam Bourguiba, een kuuroord dat al sinds de Oudheid bekend is, en Beni Metir, een dorp van Franse Makelij, met een kerk en waar ook een grote stuwdam is aangelegd.

Testour: 

 • Dit traditionele stadje  op Andalusische fundamenten is een bezoek waard vanwaege zijn karakteritieke Moskee met Spaans aandoende minaret en de schoonheid van het omringende platteland.

Bulla Régia  

 • Is een bijzonder rijke Romeinse Vindplaats, die haar reputatie te danken heeft aan de mooie Romeinse villa's met een ondergrondse verdieping om een koel ruimte te hebben in perioden van extreme hitte.

Dougga  

 • Is een van de belangrijkste Archeologische Vindplaatsen van Tunesië en staat op de lijst van werelderfgoederen van Unesco.Ingebed op de flank van een groen heuvel biedt Dougga u de spectaculaire aanblik van een Romeinse stad die opmerkelijk goed bewaard is gebleven.De mooiste monumenten zijn het Capitool, het theater, de grote baden en de tempel van Juno.U kunt er ook het grote mausoleum bewonderen dat voor de Romeinse overheersing is gebouwd door de Numidiërs, de voorouders van de Berbers. 

Zuiden

Dorpje Ken 

 • De “Espace Ken” is een kunstenaarsdorpje, gebouwd in pure Tunesische stijl, waar de bezoeker eventjes wordt ondergedompeld in de gulle atmosfeer eigen aan het traditionele Tunesische leven.

Takrouna

 • Takrouna is een klein Bedoeïens  stadje dat vanuit een steile bergtop de hele vlakte domineert. Héél karakteristiek is wel dat het stadje alleen tevoet bereikbaar is, wat het dagelijkse leven van zijn bewoners er niet makkelijker op maakt. 

Friguia Park

 • Een Dierenpark dat onder meer acitiviteiten rondom tunesische en Zuid-Afrikaanse thema's biedt.

Sousse  

 • Sousse is een historische plek en een zeer bekende badplaast.De stad kent een grote Medina waarin talloze middeleeuwse monumenten bewaard zijn gebleven,zoals de vestingmuren,het Ribat(versterkt klooster)de Grote Moskee  en de Kasbah.Deze laatste biedt onderdak aan een rijk gevuld Archeologische Museum en kent een magnifiek uitzicht over de oude stad en de zee.

Port El Kantaoui

 • Vlakbij Sousse, vindt u het geïntegreerde vakantieoord Port El Kantaoui met trotse bijnaam ' de haventuin van de Middellandse Zee '.Port El Kantaoui is volledig gebouwd in een Tunesische stijl die is geïnspireerd op Arabisch-Andalusische invloeden.Het oord vormt een homogeen geheel van hotels, verblijven,winkels en recreatiecentra,waarbij het groene aspect niet uit het oog verloren is.Het is gebouwd rondom een jachthaven met 340 aanlegplaatsen en een uitmuntend golfterrein. 

Kairouan

 • Is een heilige stad waar u een van de meest prestigieuze centra van de Islam, de Grote Moskee aantreft.Daarnaast vindt u hier niet alleen het voortreffelijke keramiek,maar ook de Medina en bijzonder monumenten,zoals e Zaouïa  (grafmonument)van Sidi Sahbi en de Waterbekkens  van  Aghlabiden Kairouan is bovendien het belangrijkste Tunesische centrum voor handgemaakte tapijten.

​Monastir 

 • Ruspina:  Deze historich stad bezit een groot middeleeuws Fort (het Ribat) en het  Mausoleum  van de Familie Bourguiba. Daarnaast is deze stad een internationaalcentrum  voor het opnemen van films.

Mahdia: 

 • Mahdia bevindt zich op minder dan een uur rijden van Sousse en leent zicht uitstekend voor heerlijk slenteren,dankzij de aaneenschakeling van de Medina die zich op een schiereiland bevindt,de grote vissershaven en het zeemanskerkhof. Daarnaast kent Mahdia verscheidene monumenten die getuigen van het prestigieuze  verleden van deze stad.

Thysdrus (El Jem):

 • Dit stadje is bekend wanwege haar Colosseum dat qua grootte op de derde plaats staat na die van Rome en Capua.Rond 230 voor christus bouwde keizer Gordianus het bijzonder indrukwekkende monumenten dat wordt vergezeld door een Museum met een rijke collectie romeins mozaïk

Sfax en de Kerkennah-Eilanden: 

 • Sfax kent een grote Medina de bijzonder is vanwege de viele monumenten en haar traditionele sfeer.Via de haven kunt u de Kerkennah -eilanden beriken.De ongerepte stranden en de oorspronkelijke tradities voorzien deze eilanden van een bijzondere charme.

Gabes en Matmata:

 • Gabes , de grote oase aan zee,is alleen al  vanwege de palmentuin en de  gekleurde Souks meer dan de moeite waard.Daarnaast  windt u in de omgeving met alleen andere oases, maar ook wonderlijke Berberdorpen met troglodietenwoningen (Matmata-Tamerzet).

Douz,
Trefpunt van nomaden Douz, een belangrijke handelsplaats in de regio, is een typisch door zandduinen omgeven woestijndorp, dat jaloers waakt over de gewoonten en gebruiken van de halfnomadische bevolkingsgroepen. 

 • De markt op donderdag, de aloude ambachten voor het bewerken van dromedarishuiden,het vervaardigen van de Berbersieraden en het fokken van de beroemde Sloughi, de windhond van de woestijn,maken Douz tot een levend museum van tradities.
  Jaarlijks wordt in de mand december het Festival van de Sahara gehouden, dat het publiek onder meer onthaalt op belangrijke momenten uit het traditionele leven zoals bruiloftsstoeten, kamelengevechten en de jacht met windhonden.
  Als een echte toegangspoort tot de woestijn is Douz een ideaal vertrekpunt voor tochten per dromedaris of terreinwagen. Het is bovendien het centrum van een boeiende regio die is bezaaid met tal van dorpen middenin de woestijn. Aan de noordkant wordt de regio begrensd door de uitgestrekte Chott el Jerid, een onmetelijke vlakte bedekt met glinsterende zoutkristallen

Deze Prijs per persoon omvat

Opgelet: De bezoeken die wij op deze pagina voorstellen vanuit de hotels in Hammamet,  zijn facultatief en worden uitsluitend ten informatieve titel opgenomen, zonder meer.
Attentie :Precies omdat ze facultatief zijn, wijzen wij iedere verantwoordelijkheid af voor eventuele geschillen en problemen ingevolge het manke verloop van een uitstap die werd gereserveerd en betaald in Tunesië zelf
-Ledere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd. 

Deze Prijs omvat niet

Aangezien geen enkel tarief werd meegedeeld, moeten alle uitstappen ter plaatse gereserveerd en betaald worden.
Herinnering: Iedere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd.