Reis Tunesië, Sousse   Toon kaart

Excursies vanuit Sousse

 
 • Bij vertrek vanuit  Sousse 
 • Ter plaatse  te organiseren
 • Ter plaatse  te betalen 
donderdag 03 jan 2019
Clear
Productreferentie : 1045

Omgeving

De belangrijkste excursies en rondleidingen vanuit hotels in Sousse & Port El Kantaoui , die we in deze rubriek voorstellen, zijn volledig facultatief  en worden u enkel ter informatie voorgelegd, zodat u beter uw verblijf van een halve dag, een hele dag of van 2 dagen kunt organiseren, eventueel met de medewerking van de vertegenwoordiger van ons plaatselijk agentschap.

Kaart tunesië

Sousse & Port El Kantaoui

Sousse

 • De Medina:  Met zijn hoge omwalling uit de IXe eeuw herinnert de Medina van Sousse aan het middeleeuwse verleden van de stad, toen het een centrum was voor de verspreiding van de Islam en tegelijk een vesting om de kust te beschermen tegen de invallen van de christenen. Door de oude monumenten, vaak met militaire inslag, werd de stad geklasseerd als Unesco Werelderfgoed van de mensheid.
 • Het Ribat is een fort gebouwd in de VIIIe en IXe eeuw en bood oorspronkelijk onderdak aan een groep musulmaanse asceten die de kust moesten bewaken. De architectuur doet denken aan kastelen in Syrië, terwijl de minaret diende om lichtsignalen door te seinen naar andere ribats in de omtrek
 • Het Stadscentrum, de oude Europese stad, strekt zich uit tussen de haven en de hotelwijk.
 • Het Strand van Bou Jaafar is een prachtige kuststrook van fijn zand, vlakbij het centrum en afgezoomd door een aangename brede laan.
 • Het “Vogelpark ” is een mooi openbaar park bezaaid met een resem volières.
 • De Catacomben getuigen van het antieke verleden van de stad, die toen de naam droeg van Hadrumetum. Ze bestaan uit zowat 240 onderaardse gangen.
 • De Soeks zijn gedeeltelijk overdekt en doorkruisen de Medina met afwisselend kraampjes met kunstambachten en Moorse koffiehuizen.
 • De Grote Moskee werd gebouwd kort na het Ribat en moest mee zorgen voor de bescherming van de inwoners. De gebedsruimte, helemaal in steen, oogt heel sober en de binnenkoer is omgeven door torens en kantelen.
 • De Kasbah, een indrukwekkende citadel die in de loop der tijden steeds verder werd uitgebreid, domineert van op een heuvel heel de Medina. De hoge vierkante toren dateert uit de IXe eeuw.
 •  Het Archeologisch Museum bevindt zich binnenin de Kasbah. Het is één van de rijkste musea van Tunesië, vooral omwille van de collectie mozaïeken die in de regio worden ontdekt.
 • De Watertank  van Sofra is een enorme onderaardse reservoir voor drinkbaar water, daterend uit de antieke oudheid, maar heringericht in de IXe eeuw.
 • De Koubba,  is oorspronkelijk gebouwd in de Middeleeuwen onder  een grote koepel die is bedekt met groeven en zigzaglijnen 
 • Het Museum der Kunsten en Volkstradities, is gevestigd  in een oude karavanserail vlak naast Kouba.Het Museum  brengt aan de hand van oude voorwerpen  het traditionele  leven(huwelijksfeesten ,beroopen ...) onder de aandacht ..
 • Dar Essid is een typisch huis in de Medina, open voor bezoekers, met patio, de traditionele kamers en oud meubilair.

Port  El Kantaoui 

 • Vlakbij Sousse, vindt u het geïntegreerde vakantieoord Port El Kantaoui met trotse bijnaam ' de Haventuin van de Middellandse Zee '.Port El Kantaoui is volledig gebouwd in een Tunesische stijl die is geïnspireerd op Arabisch-Andalusische invloeden.Het oord vormt een homogeen geheel van hotels, verblijven,winkels en recreatiecentra,waarbij het groene aspect niet uit het oog verloren is.Het is gebouwd rondom een jachthaven met 340 aanlegplaatsen en een uitmuntend golfterrein. 

 

Westen

Kairouan 
Als eerste hoofdstad van de musulmaanse Maghreb, kende Kairouan zijn glorieperiode onder de dynastieën  van de Aghlabiden en de Ziriden (IXe tot XIe eeuw). Geklasseerd als Unesco Werelderfgoed, blijft het een heilige stad en haar monumenten bekleden een zeer belangrijke plaats in het Tunesische patrimonium.

 • De huidige Medina maakte een kleine deeltje uit van de antieke stad, die verwoest werd in de XIe eeuw. De eenvoudige schoonheid van het stadsweefsel dat bezaaid is met witte torentjes, blijft reizigers fascineren.
 • De Grote Moskee werd gebouwd in zijn huidige vorm in de IXe eeuw.Men staat er in bewondering voor de indrukwekkende afmetingen,de minaret in de vorm van een Romeinse vuurtoren, de prachtige gangen met hoefijzerbogen en de weelderig ingerichte gebedsruimte bezaaid met een bos van antieke zuilen.
 • De “Mosquée des Trois Portes” (Moskee van de 3 poorten) is een merkwaardige wijkmoskee omwille van de weelderig gesculpteerde voorgevel.Eén  van de zeldzame voorbeelden van versierde gevels uit de middeleeuwse islamitische kunst.
 • In het Zaouïa Sidi Amor Abada, mooi gecoiffeerd met 6 koepels, vindt men grote voorwerpen (ankers, sabels …) met inscripties uit de XIXe eeuw aangebracht door een zeer populaire lokale heilige.
 • Het Zaouïa Sidi Abid is een pracht van een gebouw uit het einde van de Middeleeuwen (versierde zoldering, schilderij op geglazuurd aardewerk, gesculpteerd plaasterwerk …)
 • De Omwalling en de Kasbah (citadel, sinds enkele jaren omgevormd tot hotel) dateren uit de XVIIe eeuw.
 • De Tapijten van Kairouan zijn de bekendste van Tunesië. Men kan ze herkennen aan de speciale knopen en aan het centrale hexagonale motief. De tapijtenwinkels zijn vaak ondergebracht in luxueuze oude huizen.
 • De oude maar mooi in ere gehouden Waterpunt van Barrouta,wordt overdekt door een klein gebouw met een koepel.Het water wordt opgehaald door een voorvaderlijk systeem,de zogenaamde noria, waarbij een groot rad wordt voortbewogen door een dromedaris.
 • Het Centrum van de Medina bestaat uit Soeks opgedeeld per activiteit: de soeks van de kleermakers, van de tapijten, van het leder …

Rond de Medina: verscheidene Sites.

 • Het Zaouia: Sidi Sahbi (bekend onder de naam “Mosquée du Barbier”) is een geheel van grote gebouwen opgetrokken rond het mausoleum van een metgezel van de profeet. Het werd gebouwd in de XVIIe eeuw en bevat prachtige panelen van geglazuurd aardewerk met Turks geïnspireerde bloemmotieven.
 • De “Waterbekkens van de Aghlabiden ”deze reusachtige water-en bezinkbekkens waren uitzonderijke realisaties voor de IXe eeuw, de eeuw waarin ze werden gebouwd.
 • Het Museum van Raqqada, op een tiental kilometer van de stad, bevat prachtige islamitische kunstobjecten,met name keramiek, munten, glaswerk en manuscripten van de Koran.

​Sbeitla 

 • Het stadje Sbeitla  is een van de belanggrijkste vindplaatsen van Tunesië .Bijzonder fraai is het Capitool,waar drie tempels naast elkaar staan –een opstelling die wrijwel  nergens anders in de Romeinse wereld voorkomt.Wat Sbeitla echter ook uniek maakt,is dat er ook overblijfselen van talloze vroegchristelijke gebouwen bewaard gebleven zijn.

​Kasserine 

 • Kasserine,het bestuurlijke centrum van de regio ,liggen de resten van het Romeinse Cillium :forum,triomf,capitool ,theater,huizen,een kerk en twee mausolea 

Andere Archeologische Vindplaatsen van West  Tunesië 

 • Midden in het Stadje Thala verheffen zisch de resten van een romeinse kerk.Niet ver daar  vandaan,helemaal in het westen ,ligt Haidra dat herkenbaar is aan de triomfboog die door de byzantijnen tot fort werd verbouwd .U vindt er ook een van de grootste  Byzantijnse vestigen in Noord-Afrika,waarbinnen twee kerken stonden 

Le Kef  ' Sicca Veneria ' 

 • Terwijl de zuidflank van de dorsale vooral droog en rotsachtig is, kenmerkt de noordzijde zich door een lieflijk landschap met groene valleien. Omgeven door de hoge, vruchtbare vlakten troont hier een stadje tegen de berghelling: El Kef. Op de top een imposante Turkse citadel, de Kasba, vanwaar men een weids uitzicht over het gebied heeft. Aan de voet hiervan liggen de huizen met hun terrassen en patio’s trapsgewijs tegen de helling rondom de Zaouia van Sidi Boumakhlouf, een religieus complex dat door zijn twee geribde koepels en zijn met keramische tegels versierde minaret een markant silhouet heeft. El Kef was ooit een belangrijk religieus centrum waar tal van soefibroederschappen gevestigd waren.Van heinde en ver kwamen de mensen naar het stadje, dat daardoor een smeltkroes is geworden vaan de verschillende culturen die in Tunesië vertegenwoordigd zijn.
  De joodse aanwezigheid in de regio, die teruggaat tot de Oudheid, wordt herdacht in een klein museum in de Oude synagoge; het is enerzijds gewijd aan de joodse cultus, anderzijds aan die van een beroemde islamitische heilige, Sidi Abdelkader.Voorts kan men een oude zaouia bezoeken waar nu het Museum voor Volkskunst is gevestigd.De overblijfselen uit de Romeinse tijd, toen de stad, gewijd aan de godin Venus, Sicca Veneria heette, vormen integraal onderdeel van medina.De Romeinse basiliek, die volmaakt bewaard is en bezichtigd kan worden, heeft lange tijd als de Grote Moskee van de stad gediend

Makhtar

 • Midden tussen het groen liggen de prachtige ruïnes van Makhtar die door de zon met een gouden patina worden overgoten. De indrukwekkende boog van trajanus, de thermen waarvan de zuilengang overeind is gebleven,de‘’Shola des Juvenes ‘’, een opleidingscomplex voor jongens, met diverse zalen, binnenpleinen, zwembaden enz., zijn een bezoek meer dan waard.
 • Maar wat Makhtar vooral zo interessant maakt,is dat alle achtereenvolgende beschavingen op Tunesische bodem er sporen hebben achtergelaten,van Numedische grafmonumenten tot en met ruïnes van Byzantijnse forten die vaak tegen de oude Romeinse bouwwerken aangebouwd zijn. Je kunt eruit concluderen dat de oorspronkelijke Lybisch-Fenicische cultuur er door de Romeinse tijd heen standgehouden heeft: op sommige gedenkstenen uit de latere periode zijn gestileerde, plechtstatig aandoende personen afgebeeld die dichter bij de Punische cultuur staan dan bij het Romeinse realisme.

​La Table de Jugurtha 

 • De meest aansprekende  hennering  aan de Romeinse tijd is waarschijnlijk wel de Table de Jugurtha .Dit plateau,omgeven door steile hellingen,is alleen toegankelijk vie een in de rotsen uitgehakte trap.Volgens de overlevering zou Numisdische vorst Jugurtha  zich hier verschanst hebben  in zijn strijd tegen de Romeinen. Maar het is vooral een adembenemend  mooie plek vanwaar men een weergaloos uitzicht over bergen en dalen heeft. 

Noorden

Friguia Park

 • Een Dierenpark dat onder meer acitiviteiten rondom tunesische en Zuid-Afrikaanse thema's biedt.

 Takrouna

 • Een hoogggelegen Bedoeïenendorp dat zich bevindt op het vlakke gedeelte van een steile hoge bergtop.

Dorpje Ken 

 •   Kenruimte   Een typïsch tunesich dorp van ambachtsleden

Le Cap Bon:

 • De dag kan beginnen langs de rotsachtig noordkust waar het Thermaal centrum van Korbous , gekend sinds de oudheid zich bevindt. Vervolgens naar de punt van de Cap Bon El Haouaria een klein mooi dorpje in blauw en wit met zijn mooie grotten.In deze regio wordt valkerij als een traditie aanzien en dit wordt elk jaar gevierd met het Festival van de Sperwer.en nadien  verder in de richting van de Archeologische Site van Kerkouane, aan de rand van de zee, en haar goedbewaarde vestigingen uit de tijd van Carthago: de ruines van een klein stadje met haar huisjes tempel en brokstukken uit de oudheid.Vervolgens bezoek aan Kelibia met zijn geanimmeerde vissershaven en zijn 12 de eeuws fort met een prachtig uitzicht over de zee vanop een heuvel
  -Om de trip te vervolledigen moet deze excursie ook een bezoek aan Nabeul inhouden om de prachtige ambachten te bewonderen (pottenbakkerij en kantklossen  ), en Hammamet de gelegenheid om de mooie sinaasappeltuinen ,de prachtige medina het Spaans fort, en om af te sluiten, een aangename wandeling langs de dijk ,van de plezierhaven van de Toeristische Badplaats Hammamet Yasmine

Tunis 

 • Het is de moeite meer dan waard om de Hoofdstad een lang bezoek te gunnen. Hier vindt u de Medina, de vele monumenten(de grote moskee, het mausoleum Tourbet el Bey....), haar paleizen, de Souks met hun duizenden verleidingen 
 • Het Bardomuseum is het oudste en het belangrijkste van Tunesië. Een eeuw geleden werd het ingericht binnen de muren van het paleis van een Bey, dat voor het grootste deel dateert uit de XIXe eeuw en nog steeds de luister meedraagt van een prinselijke residentie. Het museum werd  herhaaldelijk heringericht om zich aan te passen aan de steeds groter worden collecties en de groeiende toevloed van bezoekers.
 • Het Bardomuseum heeft zich een reputatie aangemeten met een collectie aan mozaïeken die als één van rijkste, meest gevarieerde en meest geraffineerde ter wereld wordt aangezien. De mooiste illustraties hiervan zijn het tafereel van Vergilius omringd door muzen, of het vloertafereel met Dionysos die wijn schenkt voor Ikarios, of de viering van de triomf van Neptunus … om slechts enkele meesterwerken te noemen. Maar er is veel meer dat de rijkdom van het museum uitmaakt.

Carthago

 • Het Museum en de heuvel van Byrsa:Een archeologische site waar men enerzijds de Punische woningen en anderzijds de heropbouwwerken door de Romeinen en een museum van grote waarde 
 • ​ Het Acropolium : naast het museum van Byrsa . De oude Franse kathedraal van byzantijns-moorse stijl is tegenwoordig een culturele ruimte.
 •  Het Heiligdom van Baal en Tanit  'Topet genoemd' . Het meest belangrijke heiligdom van het oude Carthago waar men talloze steles teruggevonden heeft
 • De Thermen van Antonin  Een imposante site door zijn dimensies , ook al zijn er slechts enkele kelders en zuilen  bewaard gebleven van dit gigantische bouwwerk 
 • Het Park van de Romeinse villa’s een site die grondvesten  van diverse villa’s, waarvan een volledig heropgebouwd 
 • De Andere Archeologische Sites Het theater  het amfitheater en de vestigingen van de basiliek

Sidi Bou Saïd:

 • De souks dit is de hoofdstraat volledig bezaaid met ambachtelijke souvenirwinkeltjes vanwaaruit een heel net vertrekt aan kleine charmante straatjes
 • De plezierhaven : helemaal beneden aan het dorpje dit is het doel van een mooie charmante wandeling aan de voet van de klif
 • Het paleis Ennejma Ezzhra van Baron d’Erlanger: Dit buitengewoon paleis in Arabisch-Moorse stijl werd gebouwd in de jaren ’20 door Baron Rodolphe d’Erlanger. De tuinen en de binneninrichting getuigen van grote weelde. Na de dood van de Baron in 1933, erft Tunesië het paleis. Het werd bewaard in zijn oorspronkelijke staat maar het werd omgevormd tot Centrum voor Arabische en Mediterrane Muziek.
 • Dar Annabi: een mooi typisch huis van Sidi Bou Saïd, open voor het publiek. Men vindt er een tentoonstelling van typische kledij en oude manuscripten en er is een winkel met artisanaal werk.
 • De Kunstgalerijen: Verblijfplaats van verscheidene artisten, Sidi Bou Said beschikt over verscheidene gerenomeerde kunstgalerijen
 • De 2 Fabelachtige Cafés die in het dorp door iedereen gekend zijn: het Café des Nattes en het Café Sidi Chabaane (café van de geneugten). Men kan er genieten van een heerlijke muntthee met pijnappelzaad.

Noordoosten

Utique

 • Utica :Is echter heel lang geleden gesticht door de feniciërs en was na de Romeinse verovering de eerste hoofstad van de provincie.Het  was in de Oudheid een van de bekendste Steden van Afrika.Naast enkel sporen van de oude Punische stad  (behorend tot de Carthaagse beschaving)  zijn ook de resten van de Romeinse straten en huizen met hun zuiten en vloeren van marmer en mozaïek  bewaard gebleven.In het kleine museum worden belangwekkende voorwerpen tentoongesteld, zoals Punische sieraden,Griekse vazen en marmeren Romeinse beelden.

Ghar el Melh:

 • Ghar el Melh  :Een klein en kalm stadje aan de rand van een lagune.Het stadje (dat ook bekend staat als Porto Farina)was vroeger de grootste marinebasis van het Ottomaanse Tunesië.Ghar el Melh kent drie Ottomaanse forten die nog in een uistekende staat verkeren en een oud arsenaal waarwan de arcades naar de haven zijn gericht. De oude marinehaven,slachtoffer van verzanding van de baai en verlaten sinds het begin van de XIXe eeuw,is tegenwoording een fraaie kleine vissershaven.

Raf-Raf:

 • De omgeving van Bizerte is een betoverend landschap met haar akkers en plantages,die met zorg ‘’op een Andalusische wijze’’zijn ingericht:deze velden zijn vroeger daadwerkelijk in de cultuur gebracht door vluchtelingen uit Spanje .In deze omgeving vindt u het dorp Raf Raf verzonken in de kom van een heuvel.Het staat bekend om haar woderschone strand,de overheerlijke muskaatdruiven en de traditionele klederdracht met het schitterende borduurwerk

Bizerte :

 • Bizerte heeft de charme van een traditioneel stadje met haar oude haven, een Medina en een aantal forten.U kunt in Bizerte onder meer een bezoek brengen aan de Kasbah (oude burcht), het Oceanografische Museum, gevestigd in een klei fort, het Spaanse Fort en niet te vergeten aan de moderne wijken die uitkomen op de jachthaven en op de grote haven. 

Park van Ichkeul :

 • Het Park van  Ichkeul: Natuurliefhebbers en wildfanaten kunnen de vogels op het grote zoute meer van Bizerte observeren.Zij kunnen helemal hun hart ophalen in het Park van Ichkeul,een van de rijkst gevarieerde nationale parken van Tunesië.Op de uitgestrekte watervlakte verzamelen zich in de herfst tienduizenden trekvogels terwijl op de moerasgronden buffels grazen.Het park bevat verder een beboste berg met een bijzonder gevarieerde flora en fauna​ 

Noordwesten

Zaghouan

 • Het Mausoleum van Sidi Ali Azouz  met zijn fonteinen versierd met keramiek en de watertempel aan de voet van het  gebergte die lange tijd het waterkasteel van Tunis was na die van Carthago. Gigantische arken die voor de helft geruineerd zijn zijn de getuigen van deze woelige periode , die momenteel naar waarde geschat beginnen te worden door de implanting van kleine toeristische hoeves 

Djebel el Oust

 • Reeds gekend van bij de Romeinen die er een echte waterstad installeerden  Djebel Oust hangt vast aan de rand van de heuvel op 30 km ten zuiden van Tunis. Vandaag gekend voor zijn Thermisch Centrum.Uitgerust met de meest moderne installaties voor verschillende behandelingen met dit heilzame water.

Thuburbo Majus 

 • Thuburbo Majus met bezoek aan de Archeologische Site, waarin ondermeer: het huis van de dieren, het kapitool, de marktplaats, het gymnasium van de Petronii, de kleine zomerthermen, de grote winterthermen, de christelijke basiliek,  de tempel van Baal Amon, de tempel van Cerere (Tanit) en de privéwoningen. )

Oudhna

 • Een goed bewaarde Romeinse Stad met een amfitheater dat in de flank van een heuvel is uitgegraven,en een capitool met enorme ondergrondse ruimten.Vlakbij verheft het Romeinse aquaduct van Zaghouan zijn 20 meter hoge bogen.

Mohammedia

 • Deze plaats op de weg Zaghouan-Tunis  zou onbekend geblevenzijn ware het niet dat Bey Mohamed zich in het hoofd haalde om hier in 1758 een gigantisch paleis te bouwen dat door de inwoners het Versaille van Tunesië genoemd werd.  Praktisch helemaal ontmanteld , kan men tot op heden de belangrijkheid van dit domein apprecieren door de afmetingen van de muren en de bogen

Tabarka
Het overvloedige natuurschoon en de bergachtige en groene landschappen maken de Tunesische plaats Tabarka tot een bijzondere bestemming.Het is een jong en schilderachtig vakantieoord dat zich onder meer uitstekend leent voor liefhebbers van duiksport, muziek en ongerepte natuur.Tabarka, is naast een modern vakantieoord vooral een paradijs op aarde voor liefhebbers van de zee, watersport en duiken, voor golfers, en jagers, en voor wandelaars en ruiters die naar hartelust op groene paden de bossen doorkruisen. ​

 • Het Genuaans Fort: De Germaanse burcht gelegen op een klein eilandje tegenover de stad werd gebouwd in de 16 de eeuw door de inwoners van Genua die het eiland bezetten en er later de koralen exploiteerden
 • De naalden: Een imposante rotsformatie door erosie uitgesneden door de zee. 's nachts prachtig verlicht.  
 • De Basiliek en het Museum: een van oudsher Romeins reservoir die een tijdje tot kerk werd omgebouwd, huisvest vandaag een klein archeologisch museum. 's Zomers vinden er hier verscheidene muziekfestivals plaats.
 •  Het Andalusisch Café:, is het meest gekende Moors café van de stad,bezet met prachtige tegels en met een terras overschaduwd door Ficusplanten.
 • Het Kurkmuseum: Op de weg naar Aïn Draham vinden we het museum dat alle aspecten van de lokale karaktervolle industrie huisvest, in een regio waar kurk in overvloed groeit.
 • Voor muziekfestivals is Tabarka de ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle muzieksoorten ter wereld. Na het Tabarka Jazz Festival, waar alle grote namen uit de wereld van de jazz samenkomen, zijn er het Festival van de Wereldmuziek, het Festival van de Raï en het Latinofestival, die het stadje doen vibreren bij het begin van iedere zomer.

Ain Draham & Hammam Bourguiba:

 • Aïn Draham is een wonderlijk dorp met rode daken en markeert het beginpunt van een uitgestrekt woud. In het midden van dit woud vindt u de dorpen Hammam Bourguiba, een kuuroord dat al sinds de Oudheid bekend is, en Beni Metir, een dorp van Franse Makelij, met een kerk en waar ook een grote stuwdam is aangelegd.

Testour: 

 • Dit traditionele stadje  op Andalusische fundamenten is een bezoek waard vanwaege zijn karakteritieke Moskee met Spaans aandoende minaret en de schoonheid van het omringende platteland.

Bulla Régia  

 • Is een bijzonder rijke Romeinse Vindplaats, die haar reputatie te danken heeft aan de mooie Romeinse villa's met een ondergrondse verdieping om een koel ruimte te hebben in perioden van extreme hitte.

Dougga  

 • Is een van de belangrijkste Archeologische Vindplaatsen van Tunesië en staat op de lijst van werelderfgoederen van Unesco.Ingebed op de flank van een groen heuvel biedt Dougga u de spectaculaire aanblik van een Romeinse stad die opmerkelijk goed bewaard is gebleven.De mooiste monumenten zijn het Capitool, het theater, de grote baden en de tempel van Juno.U kunt er ook het grote mausoleum bewonderen dat voor de Romeinse overheersing is gebouwd door de Numidiërs, de voorouders van de Berbers. 

Zuiden

​Monastir 

 • Ruspina:  Deze historich stad bezit een groot middeleeuws Fort (het Ribat) en het  Mausoleum  van de Familie Bourguiba. Daarnaast is deze stad een internationaalcentrum  voor het opnemen van films.

Mahdia: 

 • Mahdia bevindt zich op minder dan een uur rijden van Sousse en leent zicht uitstekend voor heerlijk slenteren,dankzij de aaneenschakeling van de Medina die zich op een schiereiland bevindt,de grote vissershaven en het zeemanskerkhof. Daarnaast kent Mahdia verscheidene monumenten die getuigen van het prestigieuze  verleden van deze stad.

Thysdrus (El Jem):

 • Dit stadje is bekend wanwege haar Colosseum dat qua grootte op de derde plaats staat na die van Rome en Capua.Rond 230 voor christus bouwde keizer Gordianus het bijzonder indrukwekkende monumenten dat wordt vergezeld door een Museum met een rijke collectie romeins mozaïk

Sfax en de Kerkennah-Eilanden: 

 • Sfax kent een grote Medina de bijzonder is vanwege de viele monumenten en haar traditionele sfeer.Via de haven kunt u de Kerkennah -eilanden beriken.De ongerepte stranden en de oorspronkelijke tradities voorzien deze eilanden van een bijzondere charme.

Gabes en Matmata:

 • Gabes , de grote oase aan zee,is alleen al  vanwege de palmentuin en de  gekleurde Souks meer dan de moeite waard.Daarnaast  windt u in de omgeving met alleen andere oases, maar ook wonderlijke Berberdorpen met troglodietenwoningen (Matmata-Tamerzet).

Douz,
Trefpunt van nomaden Douz, een belangrijke handelsplaats in de regio, is een typisch door zandduinen omgeven woestijndorp, dat jaloers waakt over de gewoonten en gebruiken van de halfnomadische bevolkingsgroepen. 

 • De markt op donderdag, de aloude ambachten voor het bewerken van dromedarishuiden,het vervaardigen van de Berbersieraden en het fokken van de beroemde Sloughi, de windhond van de woestijn,maken Douz tot een levend museum van tradities.
  Jaarlijks wordt in de mand december het Festival van de Sahara gehouden, dat het publiek onder meer onthaalt op belangrijke momenten uit het traditionele leven zoals bruiloftsstoeten, kamelengevechten en de jacht met windhonden.
  Als een echte toegangspoort tot de woestijn is Douz een ideaal vertrekpunt voor tochten per dromedaris of terreinwagen. Het is bovendien het centrum van een boeiende regio die is bezaaid met tal van dorpen middenin de woestijn. Aan de noordkant wordt de regio begrensd door de uitgestrekte Chott el Jerid, een onmetelijke vlakte bedekt met glinsterende zoutkristallen

De Sahara-Oases:

 •  Gafsa,maar vooral Tozeur en Nefta zijn fantastiche historische steden die hun rijkdomdanken aan  uitgestrekte palmentuinen in het midden van de woestijn.In de omgeving moet u beslist een bezoek bregen aan de Chott el Djerid,een oud opgedrood zoutmeer dat is  bedekt met een fonkelende zoutkorst,en aan de Bergoases van Tamerza,Chebika en Mides.

Deze Prijs per persoon omvat

Opgelet: De bezoeken die wij op deze pagina voorstellen vanuit de hotels in Sousse,  zijn facultatief en worden uitsluitend ten informatieve titel opgenomen, zonder meer.
Attentie :Precies omdat ze facultatief zijn, wijzen wij iedere verantwoordelijkheid af voor eventuele geschillen en problemen ingevolge het manke verloop van een uitstap die werd gereserveerd en betaald in Tunesië zelf
-Ledere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd. 

Deze Prijs omvat niet

Aangezien geen enkel tarief werd meegedeeld, moeten alle uitstappen ter plaatse gereserveerd en betaald worden.
Herinnering: Iedere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd.