Reis Tunesië, Tabarka   Toon kaart

Excursies vanuit Tabarka

 
 • Bij vertrek vanuit  Tabarka
 • Ter plaatse  te organiseren
 • Ter plaatse te betalen 
donderdag 03 jan 2019
Clear
Productreferentie : 1050

Omgeving

De belangrijkste excursies en rondleidingen vanuit hotels in Tabarka ,Ain Draham  , die we in deze rubriek voorstellen, zijn volledig facultatief  en worden u enkel ter informatie voorgelegd, zodat u beter uw verblijf van een halve dag, een hele dag of van 2 dagen kunt organiseren, eventueel met de medewerking van de vertegenwoordiger van ons plaatselijk agentschap.

Kaart Tunesië

Tabarka

 Tabarka
Het overvloedige natuurschoon en de bergachtige en groene landschappen maken de Tunesische plaats Tabarka tot een bijzondere bestemming.Het is een jong en schilderachtig vakantieoord dat zich onder meer uitstekend leent voor liefhebbers van duiksport, muziek en ongerepte natuur.Tabarka, is naast een modern vakantieoord vooral een paradijs op aarde voor liefhebbers van de zee, watersport en duiken, voor golfers, en jagers, en voor wandelaars en ruiters die naar hartelust op groene paden de bossen doorkruisen. 

 • Tabarka  is een vakantieplaats die momenteel zelfs aan de verwachtingen van de meest veeleisende vakantieganger kan beantwoorden, dankzij de kwaliteit van de hotels, de verblijven en de gastronomie.Tabarka, vooral bekend vanwege de rijkdom van haar zeebodem, met haar diepten, haar tunnels en de befaamde rots der tandbaarzen, beschikt over vier duikcentra.
 • Het Genuaans Fort: De Germaanse burcht gelegen op een klein eilandje tegenover de stad werd gebouwd in de 16 de eeuw door de inwoners van Genua die het eiland bezetten en er later de koralen exploiteerden
 • De Naalden: Een imposante rotsformatie door erosie uitgesneden door de zee. 's nachts prachtig verlicht.  
 • De Basiliek en het Museum: een van oudsher Romeins reservoir die een tijdje tot kerk werd omgebouwd, huisvest vandaag een klein archeologisch museum. 's Zomers vinden er hier verscheidene muziekfestivals plaats.
 •  Het Andalusisch Café:, is het meest gekende Moors café van de stad,bezet met prachtige tegels en met een terras overschaduwd door Ficusplanten.
 • Het Museum: Op de weg naar Aïn Draham vinden we het museum dat alle aspecten van de lokale karaktervolle industrie huisvest, in een regio waar kurk in overvloed groeit.
 • Voor muziekfestivals is Tabarka de ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle muzieksoorten ter wereld. Na het Tabarka Jazz Festival, waar alle grote namen uit de wereld van de jazz samenkomen, zijn er het Festival van de Wereldmuziek, het Festival van de Raï en het Latinofestival, die het stadje doen vibreren bij het begin van iedere zomer.

Kroumiries & Noordoosten

Ain Draham & Hammam Bourguiba:

 • Aïn Draham is een wonderlijk dorp met rode daken en markeert het beginpunt van een uitgestrekt woud. In het midden van dit woud vindt u de dorpen Hammam Bourguiba, een kuuroord dat al sinds de Oudheid bekend is, en Beni Metir, een dorp van Franse Makelij, met een kerk en waar ook een grote stuwdam is aangelegd.

Bulla Régia  

 • Is een bijzonder rijke Romeinse Vindplaats, die haar reputatie te danken heeft aan de mooie Romeinse villa's met een ondergrondse verdieping om een koel ruimte te hebben in perioden van extreme hitte.

Chemtou:

 • Is een zeer interessante plaats om de autochtone Numidische beschaving uit de Oudheid beter te leren kennen(een necropolis en de talloze voorwerpen die in het fantastische Museum woorden tentoongesteld).

Dougga  

 • Is een van de Belangrijkste Archeologische Vindplaatsen van Tunesië en staat op de lijst van werelderfgoederen van Unesco.Ingebed op de flank van een groen heuvel biedt Dougga u de spectaculaire aanblik van een Romeinse Stad die opmerkelijk goed bewaard is gebleven.De mooiste monumenten zijn het Capitool, het theater, de grote baden en de tempel van Juno.U kunt er ook het grote mausoleum bewonderen dat voor de Romeinse overheersing is gebouwd door de Numidiërs, de voorouders van de Berbers.

Testour: 

 • Dit Traditionele Stadje  op Andalusische fundamenten is een bezoek waard vanwaege zijn karakteritieke moskee met Spaans aandoende minaret en de schoonheid van het omringende platteland.

Het Mogodgebergte:

 • Naar het oosten toe strekt zich het Mogodgebergte uit, een heuvelachtige groene streek bedekt met rotsheide.Het dorp Sejnane dat u hier aantreft, staat bekend om haar aardewerk en de ooievaars die hier elke lente nestelen op de dorpsdaken

Bizerte

 •  Bizerte heeft de charme van een traditioneel stadje met haar oude haven, een Medina en een aantal forten.U kunt in Bizerte onder meer een bezoek brengen aan de Kasbah (oude burcht), het Oceanografische Museum, gevestigd in een klei Fort, het Spaanse Fort en niet te vergeten aan de moderne wijken die uitkomen op de jachthaven en op de grote haven.

Tunis Carthago en Sidi Bou Said:

 • Het is de moeite meer dan waard om de Hoofdstad een lang bezoek te gunnen. Hier vindt u de Medina, de vele monumenten(de grote moskee, het mausoleum Tourbet el Bey....), haar paleizen, de Souks met hun duizenden verleidingen en het beroemde Bardo -museum dar bekend staat vanwege de uitzonderlijke collectie Romeins mozaïek.Op enkele kilometers afstand liggen de interessante opgravingen van Carthago en het charmante dorpje Sidi Bou Said.

Centrumwesten

Le Kef  ' Sicca Veneria ' 

 • Terwijl de zuidflank van de dorsale vooral droog en rotsachtig is, kenmerkt de noordzijde zich door een lieflijk landschap met groene valleien. Omgeven door de hoge, vruchtbare vlakten troont hier een stadje tegen de berghelling: El Kef. Op de top een imposante Turkse citadel, de Kasba, vanwaar men een weids uitzicht over het gebied heeft. Aan de voet hiervan liggen de huizen met hun terrassen en patio’s trapsgewijs tegen de helling rondom de Zaouia van Sidi Boumakhlouf, een religieus complex dat door zijn twee geribde koepels en zijn met keramische tegels versierde minaret een markant silhouet heeft. El Kef was ooit een belangrijk religieus centrum waar tal van soefibroederschappen gevestigd waren.Van heinde en ver kwamen de mensen naar het stadje, dat daardoor een smeltkroes is geworden vaan de verschillende culturen die in Tunesië vertegenwoordigd zijn.
  De joodse aanwezigheid in de regio, die teruggaat tot de Oudheid, wordt herdacht in een klein museum in de Oude synagoge; het is enerzijds gewijd aan de joodse cultus, anderzijds aan die van een beroemde islamitische heilige, Sidi Abdelkader.Voorts kan men een oude zaouia bezoeken waar nu het Museum voor Volkskunst is gevestigd.De overblijfselen uit de Romeinse tijd, toen de stad, gewijd aan de godin Venus, Sicca Veneria heette, vormen integraal onderdeel van medina.De Romeinse basiliek, die volmaakt bewaard is en bezichtigd kan worden, heeft lange tijd als de Grote Moskee van de stad gediend

Makhtar

 • Midden tussen het groen liggen de prachtige ruïnes van Makhtar die door de zon met een gouden patina worden overgoten. De indrukwekkende boog van trajanus, de thermen waarvan de zuilengang overeind is gebleven,de‘’Shola des Juvenes ‘’, een opleidingscomplex voor jongens, met diverse zalen, binnenpleinen, zwembaden enz., zijn een bezoek meer dan waard.
  Maar wat Makhtar vooral zo interessant maakt,is dat alle achtereenvolgende beschavingen op Tunesische bodem er sporen hebben achtergelaten,van Numedische grafmonumenten tot en met ruïnes van Byzantijnse forten die vaak tegen de oude Romeinse bouwwerken aangebouwd zijn. Je kunt eruit concluderen dat de oorspronkelijke Lybisch-Fenicische cultuur er door de Romeinse tijd heen standgehouden heeft: op sommige gedenkstenen uit de latere periode zijn gestileerde, plechtstatig aandoende personen afgebeeld die dichter bij de Punische cultuur staan dan bij het Romeinse realisme.

​Kasserine 

 • Kasserine,het bestuurlijke centrum van de regio ,liggen de resten van het Romeinse Cillium :forum,triomf,capitool ,theater,huizen,een kerk en twee mausolea 

​Sbeitla 

 • Het stadje Sbeitla is de opvolger van een Romeinse stad die Sufetula werd genoemd.Een stad die eens een grote bloei kende en zelfs korte tijd hoofstad  van een selfstanding staaje was,toen de Byzantinse patriarch Gregorius besloot zich los te maken  van Constatinopel.De autonomie was echter was maar van korte duur:reeds het volgende jaar,in 647,vond voor de poorten van de stad voor het eerst op Noord-Afrikaanse bodem een grote slag tegen een Mohammedaans leger plaats;de nederlaag van de Byzantijnen luidde de ondergang van Sufetula in.
  - De uitgestrekte Archeologische Site van Sbeitla telt verschillende opmerkelijke ruïnes.Zo is er het forum met zijn monumentale triomfboog,het geplaveide plein en het uitzonderlijke capitool van goudgele steen.Drie  tempels ,gewijd aan respectievelijk Jupiter,Juno en Minerva,staam er naast elkaar,een vorm die je wrijwel nergens anders in de Romeinse  wereld tegenkomt.Ook interessant zijn de goed bewaarde overblijfselen van de thermen,een theater,een triomfboog en,wat Sbeitla zo’n belangrijke  vindplaats maakt,de overblijfselen van verschillende christelijke kerken

La Table de Jugurtha (Tafel van Jugurtha )

 • De meest aansprekende  hennering  aan de Romeinse tijd is waarschijnlijk wel de Table de Jugurtha(tafel van Jugurtha.Dit plateau,omgeven door steile hellingen,is alleen toegankelijk vie een in de rotsen uitgehakte trap.Volgens de overlevering zou Numisdische vorst Jugurtha  zich hier verschanst hebben  in zijn strijd tegen de Romeinen. Maar het is vooral een adembenemend  mooie plek vanwaar men een weergaloos uitzicht over bergen en dalen heeft. 

Andere  Archeologische sites in West Tunesië

 • Midden in het Stadje Thala verheffen zisch de resten van een romeinse kerk.Niet ver daar  vandaan,helemaal in het westen ,ligt Haidra dat herkenbaar is aan de triomfboog die door de byzantijnen tot fort werd verbouwd .U vindt er ook een van de grootste  Byzantijnse vestigen in Noord-Afrika,waarbinnen twee kerken stonden

Deze Prijs per persoon omvat

Opgelet: De bezoeken die wij op deze pagina voorstellen vanuit de hotels in Tabarka,  zijn facultatief en worden uitsluitend ten informatieve titel opgenomen, zonder meer.
Attentie :Precies omdat ze facultatief zijn, wijzen wij iedere verantwoordelijkheid af voor eventuele geschillen en problemen ingevolge het manke verloop van een uitstap die werd gereserveerd en betaald in Tunesië zelf
-Ledere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het Agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd. 

Deze Prijs omvat niet

Aangezien geen enkel tarief werd meegedeeld, moeten alle uitstappen ter plaatse gereserveerd en betaald worden.
Herinnering: Iedere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het Agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd.