Reis Tunesië, Tozeur   Toon kaart

Excursies vanuit Djerid

 
 • Vertrek vanuit  Tozeur 
 • Ter plaatse  te organiseren
 • Ter plaatse te betalen 
donderdag 03 jan 2019
Mostly Cloudy
Productreferentie : 1049

Omgeving

De belangrijkste excursies en rondleidingen vanuit hotels in Djerid '' Tozeur,Nefta,Tamerza, Kebili,Douz''  , die we in deze rubriek voorstellen, zijn volledig facultatief  en worden u enkel ter informatie voorgelegd, zodat u beter uw verblijf van een halve dag, een hele dag of van 2 dagen kunt organiseren, eventueel met de medewerking van de vertegenwoordiger van ons plaatselijk agentschap.

Kaart Tunesië

Djerid

Het  Djerid
El-Djerid. Tussen de woestijnachtige steppe en de “Chotts” (zoutmeren), biedt El-Djerid, vroeger “GASTILIYA” genaamd, een erg gevarieerd landschap. Het gaat om oases als frisse en groene eilanden middenin een vijandige omgeving, die de poort naar de woestijn wijd openzet. Dit is ook het land van de dadelpalm die de “Deglet Nour” of “Doigts de lumière” voortbrengt, een dadel die terecht wordt beschouwd als één van de beste ter wereld. Het is ook een land van meditatie en mijmeringen, voor wie er echt in weet door te dringen.

​Tozeur  

 • Tozeur, hoofdstad van de Jerid is, met zijn internationale luchthaven, een open poort richting woestijn. Tozeur is één reusachtige palmentuin van 1000 hectaren waarop zowat 200.000 palmbomen de beste dadels van Tunesië voortbrengen, de “Deglet Nour”. Het is een enig mooie stad omwille van de prachtige architectuur van de huizen en de moskeeën, gebouwd in rode steen gebakken in de zon. Die architectuur tekent zich ook af op de tapijten met hun geometrische motieven.
 • Ras El Aîoun:  De bronnen ontspringen aan 30°C  aan de voet van de berg. Het water wordt langs een massa kleine kanaaltjes verdeeld om de palmbomen van water te voorzien.
 • De Belvédère: Schitterend panorama op de palmentuin  en op de “chotts” El Jérid en El Gharsa.
 • Le Paradis: prachtige paradijselijke rozentuin.
 • De Zoo: dierenpark met reptielen, vogels en woestijndieren.
 • Het Musée traditionel: In dit museum, middenin de oude stad, ontdekt u de authentieke cultuur van de inwoners van Jerid.
 • Het  Museum van Dar Cherait : Dar Chérait herneemt US en gewoontes van het Tunesische leven, hergroepeert hij de schatten van de Tunesische beschaving, aan de veelvoudige invloeden, hij aanbiedt het eerbetoon van talrijke handwerkslieden, van hun werk, van hun talent symbool van de gehechtheid, heeft een Tunesisch erfdeel van kwaliteit
 • Ank Jemel en zijn Filmdecors: In het midden de grote duinen, op slechts enkele kilometers van de hotels, vindt men, wellicht met enige ontroering, de decors van enkele grote films (onder andere van Star Wars) die men er heeft achtergelaten.
 • Daarnaast beschikt Tozeur ook nog over een Golfbaan.De meest betoverende momenten zult u ongetwijfeld beleven tijdens het bijwonen van een Sahara-avond of een geluid & lichtspektakel, zoals deze in het hart van de palmentuin worden georganiseerd door het centrum Planet Oasis.
 • -Planet Oasis: Een grandioos astronomisch spektakel met een galadiner onder het hemelse gewelf van de palmentuin van Tozeur. Een dorp met exclusieve tenten onder de palmbomen, voor 4 of 6 personen, tussen de jasmijnen en de bougainvilles en met gegarandeerd al het mogelijke comfort en geraffineerde luxe. De grootste Berbertent ter wereld. 
 • Jaarlijks wordt in de mand december het Festival van de Oases ,de Djerid regio  viert deze rijkdom door middel van culturele en traditionele evenementen.   

​Nefta 

 • Nefta. De stad is een belangrijk spiritueel centrum. Met zijn oude moskeeën, en de marabouts die her en der in de schaduw van de bomen zitten, doet zij ons eerder denken aan een eiland verloren in het midden van een oceaan. Haar oase roept het beeld op van vruchtbaarheid, die permanent in de verdediging moet gaan tegen de aanvalsgolven van het zout, de  wind en de zon. Het water uit 152 bronnen bedient zowat 400.000 palm- en fruitbomen.
 • Corbeille de Nefta. Ten noorden van de stad heeft één van de belangrijkste bronnen een keteldal doen ontstaan, bezaaid met bomen en gevoed met stromend water. Van hieruit heeft men een schitterend panorama op de palmentuin.
 • Maraboet van Sidi Bou Ali. De heilige van Nefta die in Tunesië erg aanbeden wordt.

Metlaoui 

 • Metlaoui. Centrum van mijnbouw en verwerking van fosfaten. Natuurhistorisch museum en bloementuin.

Het  Lézard rouge (rode hagedis)

 • Het  Lézard Rouge. Met dit treintje, dat in 1940 door Frankrijk werd geschonken aan de Bey vanTunis, worden toeristische uitstappen gedaan in de bergengtes van Oued Selja. Vertrek vanuit Metlaoui dagelijks om 10u30. Duur van treinrit 1u30 à 2u.

De Bergengtes van Oued Selja.  

 • Grandioos keteldal met steile wanden – Bronnen van Hammam El Aïoun

De Bergoases.
Oases en bergen vormen een onwaarschijnlijke combinatie, maar Tunesië kent drie dorpen die zijn ontstaan in de schaduw van de dadelpalmen op hooggelegen dorre okerkleurige bergflanken.​Drie verbazingwekkende voorbeelden die de bestendigheid van de palmboom onderstrepen en die aantonen dat de Saharabewoners alle voordelen van een eenvoudige waterbron weten te benutten.

 • In Chebika komt verkwikkend water van een hoge waterval uit in een door palmbomen omgeven wadi op de bodem van een bergkloof.
 •  Tamerza lijkt zich te hebben verschanst achter een bergketen, schijnbaar opgehangen aan de flanken van een gigantisch dal met steile wanden en biedt een uitzicht over de enorme vlakte die reikt tot aan de Chott en de zandheuvels. Het oude verlaten dorp ligt langs de palmentuin, die wordt omgeven door prachtige watervallen.
 • Midès, de meest westelijke oase en misschien wel de meest indrukwekkende, hangt boven een duizelingwekkend steile kloof.

​Gafsa 

 • Hoofdstad van Zuid-Oost Tunesië. Beroemd voor zijn Romeins zwembad, zijn thermen en zijn kleurrijke wollen tapijten.

Nefzaoua

 Chott El Jérid  

 • De Chot El Jérid is een echt Zoutmeer in tinkelend wit dat luchtspiegelingen tevoorschijn tovert en waar men prachtige zonsondergangen kan bewonderen. Men  kan er met zeilwagens rijden en met een luchtballon varen.

Oases van Nefzaoua

 • De Oases van Nefzoua. De woestijn is er wel, maar in een eerder zachte vorm. Hier is alles in harmonie.

Kebili 

 • Kebili. Een vredig stadje in het hart van een palmentuin. De stad is tegelijk oase, marktstad en administratief centrum van Nefzaouia. De belangrijkste troef is, bij het verlaten van de stad op de baan naar Douz, de bronnen in een groene omgeving waar men kan picknicken of gewoon flaneren in het groen, of u kunt er even de tijd nemen om het zout van de chott van uw wagen te spoelen.

​Douz, trefpunt van nomaden
Douz, een belangrijke handelsplaats in de regio, is een typisch door zandduinen omgeven woestijndorp, dat jaloers waakt over de gewoonten en gebruiken van de halfnomadische bevolkingsgroepen.

 • De Markt op donderdag, de aloude ambachten voor het bewerken van dromedarishuiden, het vervaardigen van de Berbersieraden en het fokken van de beroemde Sloughi, de windhond van de woestijn, maken Douz tot een levend museum van tradities. 
 • Jaarlijks wordt in de mand december het Festival van de Sahara gehouden, dat het publiek onder meer onthaalt op belangrijke momenten uit het traditionele leven zoals bruiloftsstoeten, kamelengevechten en de jacht met windhonden.
 • Als een echte toegangspoort tot de woestijn is Douz een ideaal vertrekpunt voor tochten per dromedaris of terreinwagen. Het is bovendien het centrum van een boeiende regio die is bezaaid met tal van dorpen middenin de woestijn. Aan de noordkant wordt de regio begrensd door de uitgestrekte Chott el Jerid, een onmetelijke vlakte bedekt met glinsterende zoutkristallen

Saharese Oases  

 • Zaafrane,Sabria et El Faouar 

Ksours

Saharaoasen

 • In het hart van het Grote Zuiden vindt u magische plaatsen,zoals Ksar Ghilane,de meest Sahara-achtige oase van Tunesië.Vervan de bewoonde wereld,met haar warme bron die borg staat voor de geneugten van een verkwikkend bad onder tamarisken die ritselen door de vogels..Verscheidene nomadenkampen en een pleisterplaats die van alle gemakken is voorzien, maken dit tot een uitgelezen etappe in een rondreis door de sahara.Het fort uit de Oudheid dat op enkele minuten afstand ligt ,onderstrept het voormalige belang van deze grensregio, die  vroeger al deel uitmaakte van de zuidgrens van het Romeinse Rijk.
  -Gezeten op de rug van een dromedaris of in een terreinwagen naar Ksar Ghilane, komt u binnen handbereik van de huiveringen opwekkende woestijn.
  - Tijdens een bivak onder de sterren en een nacht in een tent op deze pleisterplaats in de Sahara ervaart u vast en zeker het authentieke gevoel in een volledig andere omgeving te zijn,terwijl de Tunesische Sahara een bijzonder veilige en toegankelijke plaats is.
Tataouine 
In Tataouine vindt men de eigen aard van Tunesië. Op 120 km. van de zee, nodigt de streek uit tot die heel speciale ervaring die de Sahara te bieden heeft. Tatouine, als poort op de onmetelijkheid van de Sahara, schotelt u onuitgegeven ontdekkingen voor en aangrijpende ervaringen. Tataouine heeft op de landkaart de vorm van een trechter en beslaat een vierde van de oppervlakte van het land.
​Ksours als Berberdorpjes.
 • Deze Originele Vestingen met gewelfde kamers en deuren van palmhout, zijn gebouwd tegen de bergflanken of zijn zo uitgehouwen zo dat ze helemaal opgaan in de rotsen. Ze getuigen van de vindingrijkheid van de Berbers en de liefde voor hun land. De Ksar had vele functies. Het waren voorraadplaatsen en schuilplaatsen, maar ze vervulden ook functies in het sociale leven: onderwijs, handel, vergaderingen, feesten, … Ksar Haddada, Ksar Ouled Dabbab, Ksar Ezzahra, Ksar el Ferch, Ksar Maztouria en Ksar Ouled Soltane zijn de bekendste van deze typische vestingen van de Sahara, maar ook andere minder bekende Ksours verdienen een kleine omweg. Omdat hun echte bestaansreden is weggevallen, zijn vele Ksours tot ruïnes herleid, maar sommige zijn prachtig gerestaureerd of hebben een totaal andere bestemming gekregen, bijvoorbeeld als hotel.

De Toer van de Ksours van Tataouine

 • Is ook een  goed ekskuus om enkele panoramische dorpjes te ontdekken zoals Douiret, Chenini en Ghomrassen die allemaal bereikbaar zijn langs wegen in goede staat

Chenini en de 7 slapers.

 • Het Meest Berberse van alle Dorpjes en ook het meest bekende. De huizen van de Ksar gaan helemaal op in de wanden van de bergkam. Met zijn spierwitte moskee (beneden) biedt het een prachtig panorama. Zijn zeker een bezoek waard: de ondergrondse moskee, de begraafplaats met immense graftombes, de oude olieslagerij en een troglodietenbakkerij.
 • - De legende van de 7 slapers wil dat de zeven vluchtten naar een grot om te kunnen ontsnappen aan hun vervolgers. Na 2 eeuwen ontwaken ze, maar ze waren enkele meters gegroeid en de buitenwereld was helemaal veranderd.  Om die redenen keerden ze terug naar de grot om er opnieuw in te slapen, voor eeuwig. (Bezoek aan de 7 graven van Chenini).

Jebel M’tir of Dinosauruspark.

 • 100 miljoen jaren geleden waren er dino’s in Tataouine. De opgravingen in de aardlagen van Jebel Miteur brengen steeds meer bewijzen naar boven van het vroegere bestaan van deze mega-reptielen. Op het einde van een bochtige weg in Jebel Miteur, op een klein geïsoleerd plateau, werden er overblijfselen gevonden van dinosaurussen, waaronder spinosaurussen, met hun enorme rugvleugels, van iguanodons en van carcharodontausorussen. Ook geraamtes van krokodillen, schildpadden en vissen zijn er te zien. Al deze schepsels leefden in de grote vlaktes in het noorden van Gondowana die toen bevloeid werden door grote rivieren en bedekt werden met dichte wouden van coniferen en varens, zoals blijkt uit de overvloed van versteende fossiele boomstammen.

Geologische rondrit.

 • Een rasechte rondreis doorheen de archieven van onze aarde langs drie paleontologische sites.

De vallei van Beni Ghdir.

 • Overblijfselen van de Verdwenen zee van Tethys: bij het binnenkomen van Ghomrassen, in een vallei gehouwen uit de sedimentlagen van de latere juratijd, verschijnen in een kalklaag de fossiele combinaties van ongewervelde zeedieren, koralen, sponsen en weekdieren… Zowat 150 miljoen jaren geleden werd de streek overspoeld door een tropische zee met optimale ecologische condities, de zee van Tethys.

Matmatas

 Mareth  

 • Het Militaire Museum: hernemend de geschiedenis van de lijn Mareth met name die van de confrontatie, die de tweede wereldoorlog tussen de legers van de Hoofdlijn (Duitsland-Italië) en de Bondgenoten duurt (Groot Bretagne-Frankrijk) en die het begin van de Duitse nederlaag heeft verzegeld.

Toujane 

 • Het Berberdorpje van Toujane (50 km van Gabes op de baan van Marmata naar Djerba): typsich Berberdorpje in de bergen, weinig toeristisch en men maakt er kennis met de authentieke en warme gastvrijheid van de bewoners. Te ontdekken: een traditionele oliepers en een weverij van de bakhnoug, wollen gekleurde stof in blauwzwart indigo of bordeauxrood, die vaak wordt gedragen door de bruid bij haar huwelijk.

Matmata 
Naarmate de afstand tot de woestijngronden van het Grote Zuiden groter wordt en de regio van de grote oasen dichterbij komt, vindt u opnieuw bijzondere plaatsen met verbazingwekkende manieren van bewoning. ze vinden hun oorsprong in oude Berbertradities, zoals in de dorpen van Matmata met hun troglodietenwoningen.

 • De Dorpen zijn als het ware opgehangen aan de bergflank. De huizen lopen door in de rotsen en bieden bescherming tegen de extreme hitte. In Matmata, hebben de huizen, waarvan de kamers zijn uitgehouwden in de zachte rots, een krater als binnenplaats. De regio kent nog bijzonder oude gebruiken die onder meer tot uiting komen in de tatoeages, het weven en het spreken van de Berbertaal. De kennismaking met deze ongepolijste en bekoorlijke wereld maakt een reis in de Sahara tot een bijzonder rijke ervaring.
 • -Dit gebied is de versiering van verschillende films als ' de Avonturiers van de Verloren Boog ' en anderen ' Stars  Wars ' geweest.

De Warmwaterbronnen van El Hamma

 • (34 km van Gabes op de baan naar Kebili) waren lange tijd, al sinds de Romeinse tijd, de belangrijkste thermale bestemming in het zuiden van Tunesië. Om de regio opnieuw aantrekkelijk te maken, wordt momenteel een belangrijk project voor thermaal toerisme op de sporen gezet. 

Gabès

 • Te midden van de enige grote Oase Maritime, biedt Gabès zijn Souk van Jara met zijn hoge markten in kleuren, zijn tuinen van henna en overschaduwde lanen van zijn palmeraie aan die men in open koets zal kunnen ontdekken.
  -Zoals in de rest van het land Gabès heeft zijn  Jaarlijkse Culturele Gebeurtenis (Festival),

  -Het Museum Sidi Boulbaba: hervattend de geschiedenis van het gebied en de religieuze activiteit van deze heilige man.

Deze Prijs per persoon omvat

Opgelet: De bezoeken die wij op deze pagina voorstellen vanuit de hotels in Djerid,  zijn facultatief en worden uitsluitend ten informatieve titel opgenomen, zonder meer.
Attentie :Precies omdat ze facultatief zijn, wijzen wij iedere verantwoordelijkheid af voor eventuele geschillen en problemen ingevolge het manke verloop van een uitstap die werd gereserveerd en betaald in Tunesië zelf
-Ledere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd. 

Deze Prijs omvat niet

Aangezien geen enkel tarief werd meegedeeld, moeten alle uitstappen ter plaatse gereserveerd en betaald worden.
Herinnering: Iedere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd.