Reis Tunesië, Gammarth   Toon kaart

Excursies vanuit Tunis Noord

 
 • Vertrek vanuit  Tunis Noord
 • Ter plaatse  te organiseren
 • Ter plaatse te betalen 
donderdag 03 jan 2019
Breezy
Productreferentie : 1052

Omgeving

De belangrijkste excursies en rondleidingen vanuit hotels in Tunis Noord '' La Marsa,Gammarth, Sidi Bou Said, die we in deze rubriek voorstellen, zijn volledig facultatief  en worden u enkel ter informatie voorgelegd, zodat u beter uw verblijf van een halve dag, een hele dag of van 2 dagen kunt organiseren, eventueel met de medewerking van de vertegenwoordiger van ons plaatselijk agentschap.

Kaart Tunesië

 

Carthage-Sidi Bou

Het Museum van Salammbô, 

 • Eveneens genoemde museum is' Dar EL Hout 'in Arabier, het voornaamste Tunesische museum dat aan de zee wordt gewijd.Hij wordt in Carthage, in noordelijke voorsteden van Tunis, op de plaats van zijn oude Punische haven geplaatst.Hij in 1924 onder de aanduiding van oceanographisch station van Salammbô gebaseerd, die dan van het oceanographische museum van Monaco afhangt, is en wordt een volwaardig museum bij de onafhankelijkheid van Tunesië in 1956. 

​Carthago 

 • Het Museum en de heuvel van Byrsa:Een archeologische plaats waar men de Punische woningen tegelijkertijd onderscheidt en de werkzaamheden van wederopbouw die door de Romeinen, en een museum van een groot belang worden begonnen. 
 • Acropolium:Naast het museum van Byrsa,is de oude Franse kathedraal van byzantino-Moorse stijl vandaag een culturele ruimte.
 • Het Toevluchtsoord van Baal en Tanit::Bijgenaamd ' Tophet'',het is  belangrijkste toevluchtsoord van vroegere Carthage waar van talloze stèles werden gevonden
 • Thermes van Antonin:Een zeer indrukwekkende plaats door zijn afmetingen, hoewel er slechts de kelderverdiepingen en enkele kolommen van dit reusachtige Romeinse gebouw blijven bestaan.
 • Het Park van de Romeinse Villa's::Een plaats die de overblijfsels van talrijke villa's hergroepeert, opnieuw samengestelde één van hen.
 • De andere archeologische sites:Het theater  het amfitheater en de vestigingen van de basiliek

​Sidi Bou said

 • De souks dit is de hoofdstraat volledig bezaaid met ambachtelijke souvenirwinkeltjes vanwaaruit een heel net vertrekt aan kleine charmante straatjes
 • De plezierhaven : helemaal beneden aan het dorpje dit is het doel van een mooie charmante wandeling aan de voet van de klif
 • Het paleis Ennejma Ezzhra van Baron d’Erlanger: Dit buitengewoon paleis in Arabisch-Moorse stijl werd gebouwd in de jaren ’20 door Baron Rodolphe d’Erlanger. De tuinen en de binneninrichting getuigen van grote weelde. Na de dood van de Baron in 1933, erft Tunesië het paleis. Het werd bewaard in zijn oorspronkelijke staat maar het werd omgevormd tot Centrum voor Arabische en Mediterrane Muziek.
 • Dar Annabi: een mooi typisch huis van Sidi Bou Saïd, open voor het publiek. Men vindt er een tentoonstelling van typische kledij en oude manuscripten en er is een winkel met artisanaal werk.
 • De Kunstgalerijen: Verblijfplaats van verscheidene artisten, Sidi Bou Said beschikt over verscheidene gerenomeerde kunstgalerijen
 • De 2 Fabelachtige Cafés die in het dorp door iedereen gekend zijn: het Café des Nattes en het Café Sidi Chabaane (café van de geneugten). Men kan er genieten van een heerlijke muntthee met pijnappelzaad.

​Festival Van Carthago Romeins theater 

 • Dit evenement vindt jaarlijks plaats tijdens de zomerperiode, in juli en augustus. Het festival ontvangt grote namen uit de wereld van de muziek, het theater en de dans. Het beschikt over een speciale troef wat de grootte betreft, want alle activiteiten vinden plaats in openlucht op een plaats die enig is in zijn soort: het oude theater van Carthago,  

Tunis

Tunis 
Médina van  Tunis ,
De Medina, een echte stad binnen de stad, is opgenomen op de lijst van de Unesco.Het is een uitgestrekt labyrint van kronkelende steegjes, gewelfde doorgangen en bedrijvige Souks.De beslagen deuren, die worden omkaderd door gehouwen steen, komen soms uit op een fabelachtig paleis, zoals de Dar Ben Abdallah, dat tegenwoordig het Museum der kunsten en Volkstradities herbergt 

 • De grote Ezzitouna moskee is een van de oudste en de meest prestigieuse van de maghreb 9 de eeuw . Niet moslims mogen niet in de gebedszaal die versierd is door antieke zuilen maar kunnen het middenplein dat begrensd wordt door portieken en overkoepeld door marmeren gewelven bewonderen
 • De centrale overdekte souks omringen volledig de grote moskee.Ze groupeerde vroeger de nobele stadsaktiviteiten. Ateliers en traditionele boetieks werden er per ambacht onderverdeeld : souk van de parfummakers van de boekbinders  van de makers van de chécias traditionele rode wollen hoedjes juweliers stoffenhandelaars leerlooiers
 • Tourbet  el Bey is het monument waar de leden van de familie van de Bey begraven liggen . De graven zijn er ondergebracht in prachtig versierde zalen verdeeld door mooi patio's.
 • De Kasbah  oude  naam van de koninklijke citadel die niet meer bestaat, deze wijk die het hoogste gelegen is van de oude stad bevat een Almohaden moskee een voormalig paleis van de Bey en en mooie publieke gebouwen in Arabische stijl.
 • De woningen en paleizen de oude huizen de Dars hebben een aparte charme grote poorten gedecoreerd met nagelmotief, patio's met veel lichtinval omringd door gebeeldhouwd gips  en vooral de alomtegenwoordige kleurrijke glinsterende mozaiksteentjes een samensmelting van Andalousische en Italiaanse stijl. Men kan er onder andere volgende zaken bezoeken: Dar Ben Abdallah (museum van kunsten en tradities);Dar Bach Hamba (culturele fundamenten);Dar Hamouda Pacha (commerciële ruimte) en vele andere paleizen zoalsDar Lasram, Dar Hussein….
 • De Moskeeën en bijhorende scholen ,dicht bij de grote moskee gelegen,mooie moskeeën uit het Ottomaanse rijk. Men kan er ook de Sidi Mahrez moskee  met zijn koepels bewonderen of ook nog de medersas wat oude moslimcolleges zijn, met hun sobere en elegante patios
 • De Faubourgs te bezichtigen de pittoreske Halfaouine plaats en het keramiekmuseum ondergebracht in een heel mooi mausoleum uit de 15 de eeuw

Het Bardomuseum

 • Het Bardomuseum is het oudste en het belangrijkste van Tunesië. Een eeuw geleden werd het ingericht binnen de muren van het paleis van een Bey, dat voor het grootste deel dateert uit de XIXe eeuw en nog steeds de luister meedraagt van een prinselijke residentie. Het museum werd  herhaaldelijk heringericht om zich aan te passen aan de steeds groter worden collecties en de groeiende toevloed van bezoekers.
  Het Bardomuseum heeft zich een reputatie aangemeten met een collectie aan mozaïeken die als één van rijkste, meest gevarieerde en meest geraffineerde ter wereld wordt aangezien. De mooiste illustraties hiervan zijn het tafereel van Vergilius omringd door muzen, of het vloertafereel met Dionysos die wijn schenkt voor Ikarios, of de viering van de triomf van Neptunus … om slechts enkele meesterwerken te noemen. Maar er is veel meer dat de rijkdom van het museum uitmaakt.

Tunis Zuid

Mohammedia

 • Deze plaats op de weg naar Zaghouan zou onbekend geblevenzijn ware het niet dat Bey Mohamed zich in het hoofd haalde om hier in 1758 een gigantisch paleis te bouwen dat door de inwoners het Versaille van Tunesië genoemd werd.  Praktisch helemaal ontmanteld , kan men tot op heden de belangrijkheid van dit domein apprecieren door de afmetingen van de muren en de bogen

Djebel el Oust

 • Reeds gekend van bij de Romeinen die er een echte waterstad installeerden. Djebel Oust hangt vast aan de rand van de heuvel op 30 km ten zuiden van Tunis. Vandaag gekend voor zijn thermisch centrum.Uitgerust met de meest moderne installaties voor verschillende behandelingen met dit heilzame water.

Zaghouan

 • Het mausoleum van Sidi Ali Azouz  met zijn fonteinen versierd met keramiek en de watertempel aan de voet van het  gebergte die lange tijd het waterkasteel van Tunis was na die van Carthago. Gigantische arken die voor de helft geruineerd zijn zijn de getuigen van deze woelige periode , die momenteel naar waarde geschat beginnen te worden door de implanting van kleine toeristische hoeves 

 Thuburbo Majus 

 • Thuburbo Majus met bezoek aan de archeologische site, waarin ondermeer: het huis van de dieren, het kapitool, de marktplaats, het gymnasium van de Petronii, de kleine zomerthermen, de grote winterthermen, de christelijke basiliek,  de tempel van Baal Amon, de tempel van Cerere (Tanit) en de privéwoningen. )

Ecologische bezoeken

 • Bou Kornine te Hammam Lif  :
 • Djebel Ressas   

Noorden

Utica 

 • Is echter heel lang geleden gesticht door de feniciërs en was na de Romeinse verovering de eerste hoofstad van de provincie.Het  was in de Oudheid een van de bekendste Steden van Afrika.Naast enkel sporen van de oude Punische stad (behorend tot de Carthaagse beschaving)  zijn ook de resten van de Romeinse straten en huizen met hun zuiten en vloeren van marmer en mozaïek  bewaard gebleven.In het kleine museum worden belangwekkende voorwerpen tentoongesteld, zoals Punische sieraden,Griekse vazen en marmeren Romeinse beelden.

Ghar el Melh:

 • Een klein en kalm stadje aan de rand van een lagune.Het stadje (dat ook bekend staat als Porto Farina)was vroeger de grootste marinebasis van het Ottomaanse Tunesië.Ghar el Melh kent drie Ottomaanse forten die nog in een uistekende staat verkeren en een oud arsenaal waarwan de arcades naar de haven zijn gericht. De oude marinehaven,slachtoffer van verzanding van de baai en verlaten sinds het begin van de XIXe eeuw,is tegenwoording een fraaie kleine vissershaven.

Bizerte :

 • Bizerte heeft de charme van een traditioneel stadje met haar oude haven, een Medina en een aantal forten.U kunt in Bizerte onder meer een bezoek brengen aan de Kasbah (oude burcht), het oceanografische museum, gevestigd in een klei fort, het Spaanse Fort en niet te vergeten aan de moderne wijken die uitkomen op de jachthaven en op de grote haven. 

Raf-Raf:

 • De omgeving van Bizerte is een betoverend landschap met haar akkers en plantages,die met zorg ‘’op een Andalusische wijze’’zijn ingericht:deze velden zijn vroeger daadwerkelijk in de cultuur gebracht door vluchtelingen uit Spanje .In deze omgeving vindt u het dorp Raf Raf verzonken in de kom van een heuvel.Het staat bekend om haar woderschone strand,de overheerlijke muskaatdruiven en de traditionele klederdracht met het schitterende borduurwerk

Park van Ichkeul :

 • Het Park van  Ichkeul: Natuurliefhebbers en wildfanaten kunnen de vogels op het grote zoute meer van Bizerte observeren.Zij kunnen helemal hun hart ophalen in het Park van Ichkeul,een van de rijkst gevarieerde nationale parken van Tunesië.Op de uitgestrekte watervlakte verzamelen zich in de herfst tienduizenden trekvogels terwijl op de moerasgronden buffels grazen.Het park bevat verder een beboste berg met een bijzonder gevarieerde flora en fauna​ 

Noordwesten

 Tabarka
Het overvloedige natuurschoon en de bergachtige en groene landschappen maken de Tunesische plaats Tabarka tot een bijzondere bestemming.Het is een jong en schilderachtig vakantieoord dat zich onder meer uitstekend leent voor liefhebbers van duiksport, muziek en ongerepte natuur.Tabarka, is naast een modern vakantieoord vooral een paradijs op aarde voor liefhebbers van de zee, watersport en duiken, voor golfers, en jagers, en voor wandelaars en ruiters die naar hartelust op groene paden de bossen doorkruisen. 

 • Het Genuaans Fort: De Germaanse burcht gelegen op een klein eilandje tegenover de stad werd gebouwd in de 16 de eeuw door de inwoners van Genua die het eiland bezetten en er later de koralen exploiteerden
 • De naalden: Een imposante rotsformatie door erosie uitgesneden door de zee. 's nachts prachtig verlicht.  
 • De Basiliek en het Museum: een van oudsher Romeins reservoir die een tijdje tot kerk werd omgebouwd, huisvest vandaag een klein archeologisch museum. 's Zomers vinden er hier verscheidene muziekfestivals plaats.
 •  Het Andalusisch Café:, is het meest gekende Moors café van de stad,bezet met prachtige tegels en met een terras overschaduwd door Ficusplanten.
 • Het Museum: Op de weg naar Aïn Draham vinden we het museum dat alle aspecten van de lokale karaktervolle industrie huisvest, in een regio waar kurk in overvloed groeit.
 • Voor muziekfestivals is Tabarka de ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle muzieksoorten ter wereld. Na het Tabarka Jazz Festival, waar alle grote namen uit de wereld van de jazz samenkomen, zijn er het Festival van de Wereldmuziek, het Festival van de Raï en het Latinofestival, die het stadje doen vibreren bij het begin van iedere zomer.

Ain Draham & Hammam Bourguiba:

 • Aïn Draham is een wonderlijk dorp met rode daken en markeert het beginpunt van een uitgestrekt woud. In het midden van dit woud vindt u de dorpen Hammam Bourguiba, een kuuroord dat al sinds de Oudheid bekend is, en Beni Metir, een dorp van Franse Makelij, met een kerk en waar ook een grote stuwdam is aangelegd.

Testour: 

 • Dit Traditionele Stadje  op Andalusische fundamenten is een bezoek waard vanwaege zijn karakteritieke moskee met Spaans aandoende minaret en de schoonheid van het omringende platteland.

Bulla Régia  

 • Is een bijzonder rijke Romeinse Vindplaats, die haar reputatie te danken heeft aan de mooie Romeinse villa's met een ondergrondse verdieping om een koel ruimte te hebben in perioden van extreme hitte.

Dougga  

 • Is een van de Belangrijkste Archeologische Vindplaatsen van Tunesië en staat op de lijst van werelderfgoederen van Unesco.Ingebed op de flank van een groen heuvel biedt Dougga u de spectaculaire aanblik van een Romeinse Stad die opmerkelijk goed bewaard is gebleven.De mooiste monumenten zijn het Capitool, het theater, de grote baden en de tempel van Juno.U kunt er ook het grote mausoleum bewonderen dat voor de Romeinse overheersing is gebouwd door de Numidiërs, de voorouders van de Berbers.

Kaap Bon

Hammamet  & Nabeul 

 • Bezookers kunnen in Hammamet naast de voortrefflijk stranden onder meer de tuinen,de oranjerieën,de prachtige Medina en het Spaanse Fort bewonderen. Enkele kilometers verder naar het zuiden ligt het nieuwe vakantieoord Yasmine Hammamet met zijn luxueuze hotels, zijn watersportfaciliteiten,een uitgestrekt wandelgebied en bovenal Medina Mediterranea,een fantastisch park dat een reconstructie is van een traditionele Arabische stad inal haar facetten en met al haar bedrijvigheid.In Nabeul kunt u genieten van de vermaarde ambachten (aardewerk en keramiek,vlechtwerk,borduurwerk en kantwerk…) en van de bedrijvigheid in de souks 

International Festival van Hammamet: 

 • Dit evenement vindt jaarlijks plaats tijdens de zomerperiode, in juli en augustus. Het festival ontvangt grote namen uit de wereld van de muziek, het theater en de dans. Het beschikt over een speciale troef wat de grootte betreft, want alle activiteiten vinden plaats in openlucht op een plaats die enig is in zijn soort: het park van het Cultureel Centrum van Hammamet. 

Korbous:

 • Aan de rotsachtige steile noordkust van Cap Bon vindt u het Kuuroord  van  Korbous dat al sinds de oudheid bekendheid geniet.

El Haouaria:

 • Op de punt van Cap Bon vindt u een schitterend dorpje dat gehuld gaat in de kleuren blauw en wit.Het grenst aan indrukwekkende steengroeven uit de Oudheid '' Grotten ' .De locale traditie van de Valkenjacht staat elk jaar centraal tijdens het Festival van de  Sperwer.

Kelibia :

 • Deze bedrijvige Visserhaven is bijzonder vanwege het hoogeleggen XIIe-eeuwse fort ,dat een fantastich panorama biedt over de zee.

​Kerkouane 

 • Deze Archeologische Vindplaats aan zee kent de best bewaarde overblijfselen van de beschaving der Carthagers: de ruines van een kleine stad met haar huizen,haar tempel en vestigingsmuren

Zuiden

Dorpje Ken 

 •   Kenruimte   Een typïsch tunesich dorp van ambachtsleden

 Takrouna

 • Een hoogggelegen Bedoeïenendorp dat zich bevindt op het vlakke gedeelte van een steile hoge bergtop.

Friguia Park

 • Een Dierenpark dat onder meer acitiviteiten rondom tunesische en Zuid-Afrikaanse thema's biedt.

Sousse  

 • Sousse is een historische plek en een zeer bekende badplaast.De stad kent een grote Medina waarin talloze middeleeuwse monumenten bewaard zijn gebleven, zoals de vestingmuren,het Ribat (versterkt klooster) de Grote Moskee en de Kasbah.Deze laatste biedt onderdak aan een rijk gevuld Archeologische Museum en kent een magnifiek uitzicht over de oude stad en de zee.

Port El Kantaoui

 • Vlakbij Sousse, vindt u het geïntegreerde vakantieoord Port El Kantaoui met trotse bijnaam ' de Haventuin van de Middellandse Zee '.Port El Kantaoui is volledig gebouwd in een Tunesische stijl die is geïnspireerd op Arabisch-Andalusische invloeden.Het oord vormt een homogeen geheel van hotels,verblijven,winkels en recreatiecentra,waarbij het groene aspect niet uit het oog verloren is.Het is gebouwd rondom een jachthaven met 340 aanlegplaatsen en een uitmuntend golfterrein. 

Kairouan

 • Is een heilige stad waar u een van de meest prestigieuze centra van de Islam, de Grote Moskee aantreft.Daarnaast vindt u hier niet alleen het voortreffelijke keramiek,maar ook de Medina en bijzonder monumenten,zoals e Zaouïa  (grafmonument)van Sidi Sahbi en de Waterbekkens van Aghlabiden. Kairouan is bovendien het belangrijkste Tunesische centrum voor handgemaakte tapijten.

​Monastir 

 • Deze historich stad bezit een Groot middeleeuws Fort (het Ribat) en het Mausoleum van de Familie Bourguiba. Daarnaast is deze stad een internationaalcentrum voor het opnemen van films.

Mahdia: 

 • Mahdia bevindt zich op minder dan een uur rijden van Sousse en leent zicht uitstekend voor heerlijk slenteren, dankzij de aaneenschakeling van de Medina die zich op een schiereiland bevindt, de Grote Vissershaven en het zeemanskerkhof. Daarnaast kent Mahdia verscheidene monumenten die getuigen van het prestigieuze verleden van deze stad.

Thysdrus (El Jem):

 • Dit stadje is bekend wanwege haar Colosseum dat qua grootte op de derde plaats staat na die van Rome en Capua. Rond 230 voor christus bouwde keizer Gordianus het bijzonder indrukwekkende monumenten dat wordt vergezeld door een Museum met een rijke collectie romeins mozaïk

Deze Prijs omvat niet

Opgelet: De bezoeken die wij op deze pagina voorstellen vanuit de hotels in Tunis Noord,  zijn facultatief en worden uitsluitend ten informatieve titel opgenomen, zonder meer.
Attentie :Precies omdat ze facultatief zijn, wijzen wij iedere verantwoordelijkheid af voor eventuele geschillen en problemen ingevolge het manke verloop van een uitstap die werd gereserveerd en betaald in Tunesië zelf
-Ledere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd. 

Deze Prijs omvat niet

Aangezien geen enkel tarief werd meegedeeld, moeten alle uitstappen ter plaatse gereserveerd en betaald worden.
Herinnering: Iedere klacht moet worden ingediend en behandeld ter plaatse bij het agentschap dat de activiteit heeft georganiseerd.